Svarte Natta-skolen

Fredag 13. november 2015 fra klokken 11.00 til 17.00 kan vi år tilby to kurs på dagtid før kveldens konferanseprogram starter.

Kurset koster 1.500 og inkluderer lunsj og pauseservering. Påmelding gjøres her.

1. Lær deg journalistikk med iPhone
Etter noen år med smarttelefonen i lomma, har mange av oss gjort oss de første erfaringene med iPhone som arbeidsverktøy. Mulighetene er enorme! Nå er det på tide å ta det ekstra skrittet.

Det er på tide å gjøre opptak, redigere og sende hjem reportasjer på iPhone. Det er på tide å bli en ekte mobil journalist – en MoJo som utnytter alle muligheter telefonen gir. Mojo- og iPhone-ekspert John Inge Johansen leder en entusiastisk og spennende workshop med lite nerdeprat og drøssevis av nyttige tips.

I løpet av fire timer blir du både introdusert til noe av det som rører seg i dette fagfeltet, pluss at du får brynt deg sjøl på noen praktiske oppgaver. John Inge jobber fast for NRK som journalist og instruktør, han er en av fem europeiske trainers i mojo-teamet til CIRCOM og er mye brukt som kursholder over hele Europa.

Kurset er for deg som har grunnleggende kjennskap til iPhone, men som trenger mer kunnskap og trening for å bruke den til å filme, redigere og publisere. Fokus vil altså ligge på videojournalistikk, men lydopptak og stillsfoto er selvsagte deler av dette. Husk iPhone, passord til Apple-id og godt humør. Har du androidtelefon er ikke kurset beregnet for deg…

Kursleder: John Inge Johansen, NRK

2. Svarte Natta-skolen med Rune Ytreberg, DN

På dette sekstimers kurset lærer du metode og research for å grave i enkeltpersoner og selskaper. Dersom du er interessert i å finne gode historier ved bruk av enkle midler, er dette kurset for deg.

Ytreberg er en prisbelønt journalist som i over 20 år har jobbet med undersøkende journalistikk. Kursdeltakerne må ha med egen PC.


Kursavgiften dekker lunsj og pauseservering.